Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем сЪС стъпков мотор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

имах подобен на вашия проблем.при мен виновника беше ТПС.към 400 лв излезе ремонта при Бобо,да е жив и здрав.1 година вече никакъв проблем с обороти!!!
    159.5 та поред алфа...

Comment

Гледаха ми вариатора,там някакъв клапан има някакви много малки дипчици.И понеже по колата имах някакъв нагар,(макар,че смених маслото и почистих маслената система)явно са останали някакви парченца и те запушвали тези отворчета.Почистиха ми тея дупчици там където казвам,че са на клапана.Колата не гасна 1 седмица и ся пак почна.Явно пак са се запушили.Ся ще хода пак нещо да почистват пак,обаче забравих кое точно.

Comment

и аз го имам този проблем само на свободен хот варира междо 500 до 1500
        sigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa

Comment

някои може ли да ми каже каде се намира това моторче?
          sigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa

Comment

Точно зад дроселовата клапа се намира. Моторчето е реверсивно ( с постоянен магнит ) и се завърта в такава посока , каквато е полярността.
            Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
            Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

Моята 156 1,8тс правише така, викам си преди да сменя МПХ ще взема да си почистя дроселовата клапа пък знае ли човек. Минаха се няколко дни и ходих на диагностика не показа нищо свързано с МПХ и си викам клапата ще да е, почистих я и за сега оборотите не играят като преди.

Comment

Колеги, трябва ли много да играят, че да започна да се притеснявам?Щото днес я хванах красавицата на един светофар докато чаках...500-900 играе.Не, че ми пречи, ама проблем ли е?

п.с. сега забелязах, че това го прави само като е пусната духалката (дори и без компресора на климатика)...
                Last edited by StanG; d.m.y г., 10:28.
                Alfa 156
                ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
                sigpic

Comment

Здравейте да попитам и аз за моята кола Алфа 156 1.6 120кс. върти обороти постояноо няма значение дали е на празен ход или на скорост и като отпусна педала на газта и ускорява сама като вдигне оборотите и като падат намаля сама на какво може да се дължи това.Това стана след почистване на степ моторче сам си го свалих и го почистих колкото можах защото моето е някаво залепено дето не може да се отваря.Казаха ми че трябва да си купя ново степ моторче.Ще съм ви благодарен да споделите някакви мнения за проблема ми.

---------- Post added at 17:43 ---------- Previous post was at 17:43 ----------

Оборотите ги вдига постоянно до 2-2.5.

Comment

Купих си едно степ моторче втора ръка от моргата и заспа работата закова ги на 1000 оборота и край.

---------- Post added at 02:47 ---------- Previous post was at 02:47 ----------

За 20 кинта.

Comment

Колеги може ли една снимка къде се намира стъпковото моторче на 156-ца 2.0 98 г.
                      Alfa 156, 2.0 TS
                      VW Vento 1.8- Бившата
                      Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

Защо му викате "стъпков мотор" ?

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Защо му викате "стъпков мотор" ?
                          Сигурно,защото не ти лази по нервите,а стъпка по стъпка...
                          Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

На Ситроен Ксантия-та е стъпков мотор (който изкарва и прибира един конус), докато на Алфите си е обикновен педе... мотор.
                            Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                            Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                            Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                            Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Ако се вземе втора ръка от форума примерно няма ли да стане или не се знае какво ще е

---------- Post added at 13:03 ---------- Previous post was at 13:02 ----------

До колкото знам тук думата колегиалност означава много така ,че не вярвам някой да пробута моторче което не равоти добре
                              алфа ромео 156 тс

Comment

Първоначално публикувано от Lyubo Покажи съобщение
                                Колеги може ли една снимка къде се намира стъпковото моторче на 156-ца 2.0 98 г.
                                Стъпковото моторче и TPS са в общ корпус, черен на цвят и е закачен на дроселната клапа, като застанеш пред колата то се пада зад дроселната клапа.
                                Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                                Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                                Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                                Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Working...
                                X